120 година цивилне службе безбедности у Србији

23. октобар 2019.

Данас је у просторијама Безбедносно-информативне агенције свечено обележено 120. година од оснивања цивилне службе безбедности у Србији и 17 година од оснивања Безбедносно-информативне агенције (БИА). Званицама су се тим поводом обратили директор БИА Братислав Гашић и председник Србије Александар Вучић.

Директор БИА Братислав Гашић поручио је да ће и даље бескомпромисно водити Агенцију ка напретку и да ником неће дозволити да стане на пут развоју службе и одржавању њеног угледа. Председник Србије Александар Вучић је подвукао да ће држава учинити све напоре у пружању подршке Безбедносно-информативној агенцији како би она увек била у стању да одговори на све савремене изазове који јој предстоје.
Свечаности су присуствовали председница Скупштине Србије, министри у Влади, представници партнерских служби из других држава, као и представници цркава и Града Београда.

*Председник Србије Александар Вучић и Директор БИА Братислав Гашић држе говор поводом 120.година од оснивања цивилне службе безбедности у Србији (Фото: ТАНЈУГ)

*Директор БИА Братислав Гашић (Фото: ТАНЈУГ)