Преузимање дужности новог директора Безбедносно - информативне агенције Братислава Гашића

Преузимање дужности новог директора БИА
01. јун 2017.

Поводом именовања Братислава Гашића за новог директора Безбедносно-информативне агенције одржана је примопредаја дужности. Том приликом, директор Гашић је изјавио:

 

Поштовани,

 

Велика ми је част што ћу у наредним годинама водити Безбедносно-информативну агенцију. У потпуности сам свестан специфичног момента и безбедносних изазова са којима се у актуелном периоду сусреће наша земља, као и важности деловања Агенције на њиховом правовременом откривању и отклањању. 

 

Ради постизања наведеног циља неопходно је правовремено препознавање и анализирање изазова, ризика и претњи по безбедност државе и свих грађана Србије, те превентивно деловање кроз благовремено информисање надлежних државних органа и институција. 

 

Такође, свестан сам потребе још чвршћег повезивања Агенције са другим државним органима ангажованим у области безбедности, како бисмо заједничким координираним деловањем штитили мир, безбедност и сигуран живот свих грађана Републике Србије и стали на пут активностима које угрожавају безбедност и подривају наше уставно уређење. 

 

Искрено се захваљујем Влади Републике Србије и новоизабраном председнику Републике на указаном поверењу. Ова позиција за мене представља професионални изазов и велику одговорност, на који ћу се трудити да адекватно одговорим.

 

Приликом примопредаје дужности, Александар Ђорђевић је изјавио:

 

Након четири године обављања функције директора Безбедносно-информативне агенције, изражавам задовољство што је агенција у том периоду постигла значајне резултате и заштитила земљу од свих безбедносних ризика. За време мандата који је иза мене, БИА је радила у складу са законом и искључиво у интересу грађана Србије и зато је њено име свих ових година било неупитно и изазивало поштовање у земљи и свету.

 

Своме наследнику Братиславу Гашићу желим пуно успеха у обављању овог тешког и пре свега одговорног посла и упркос његовој тежини, сачекаће га уређена институција која је спремна да на све безбедносне изазове одговори на адекватан начин.

 

Захваљујем се председнику Александру Вучићу на прилици коју ми је пружио и разумевању за жељу да након завршеног мандата наставим са својом правничком каријером.