Саопштење за јавност 13. септембар 2021. године

13. септембар 2021.

Београд 13. септембар 2021. године - Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су М. И. (1984), одговорно лице једног одељења при Управи за извршење кривичних санкција Министарства правде због постојања основа сумње да је учинио кривична дела примање мита, злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем, као и Ж. В. (1978), Д. М. (1980) и Г.Ђ. (1964) који се терете за кривично дело давање мита.

 

Како се сумња, М. И. је од Ж. В., Д. М. и Г. Ђ., који су осуђени на казне кућног затвора и мере притвора, узимао новац да не изврши контролу спровођења одређених мера уз примену електронског надзора, као и да не обавести надлежне органе о њиховом кршењу наложених мера, чиме им је омогућио слободу кретања.

 

Такође, М. И. је, како се сумња, омогућио и слободу кретања и другим осуђеницима који су му поверени ради спровођења и контроле мере кућног затвора на територији коју покрива надлежна канцеларија у Крагујевцу, чиме је директно кршио пресуде и самим тим спречио остварење и сврхе кажњавања.

 

М. И. се терети и да је према једној колегиници посредовао да не изврши службену радњу коју је била дужна да изврши у времену када је био одсутан.

 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.