Увек на бранику отаџбине

17. октобар 2020.

Београд 17. октобар 2020. године – Данас је у просторијама Безбедносно-информативне агенције обележено 121. година од оснивања цивилне службе безбедности у Србији и 18 година од оснивања Безбедносно-информативне агенције (БИА).

 

Председник Србије Александар Вучић и директор БИА Братислав Гашић положили су венац испред меморијалног зида у знак сећања на погинуле припадника Агенције, након чега је одржан свечани колегијум на којем су се обратили председник Србије и директор БИА.

 

У обраћању присутнима председник Вучић честитао је свим припадницима Дан Агенције и захвалио им се на уложеном труду и раду. Председник Вучић истакао је да је Агенција видно напредовала у свом раду и опремљености, као и у постигнутим резултатима у претходном периоду.

 

Нагласио је да је неопходно и даље улагати у млад и стручан кадар и развијати техничку опремљеност Агенције. Свим припадницима Агенције поручио је да у обављању свог посла на првом месту треба да имају интерес свих грађана Републике Србије.

 

Директор БИА честитао је припадницима Агенције њихов дан и истакао да ће руководство Агенције наставити да улаже све своје напоре како би се материјални и статусни положај Агенције, а тиме и њених припадника даље унапређивао. Нагласио је да је уверен да ће Агенција, као и претходних година успешно извршавати постављене задатке за добробит државе Србије и свих њених грађана који у њој живе.

 

Такође, поводом Дана Агенције, заслужним припадницима уручене су годишње награде за допринос раду службе и изузетна залагања у раду у претходној години.

 

 

Фотографије