Здравље грaђана најбитнији сегмент безбедности

19. јануар 2021.

Београд, 19. јануар 2021. године - Директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, заједно са припадницима Агенције, примио је данас у Хали 11 Београдског сајма вакцину против SARS-CoV2 кинеског произвођача Синофарм.

Том приликом директор Гашић поручио је да је здравље грађана најбитнији сегмент безбедности и да ће БИА наставити да помаже у борби против пандемије изазване вирусом  SARS-CoV2.

Директор Братислав Гашић: Јако важан дан за Републику Србију, јако сам поносан да је руководство Србије прво међу земљама Европе обезбедило оволику количину вакцина и наравно, морамо сви да знамо, без масовне имунизације читавог становништва ми не можемо тако брзо да се вратимо нашим редовним животним активностима, нашем раду. Видели сте колико људи чека у реду, имати оволику количину вакцина је јако значајно. Мислим да је једини начин, једини пут да победимо пандемију масовна имунизација становништва.

Ја сам данас примио кинеску вакцину Синофарм, јако сам задовољан и поносан пре свега на припаднике БИА који су у оволиком броју дошли да приме вакцину. Желео сам да својим примером покажем да имам апсолутно поверење у Синофарм вакцину и да им се захвалим јер су од марта месеца врло активно укључени у комплетну борбу против пандемије Ковида 19.

Ако се неко пита шта то тражи ту БИА, а видим да се многи питају у последње време, и здравље људи је једно од најбитнијих сегмената безбедности, зато и јесмо укључени у све то. Покушавамо да Председнику Републике, Председнику Владе и Влади помогнемо нашим активностима у спровођењу свих мера, а наравно и набавкама и вакцина и опреме и свега што је битно да би наше становништво били лидери, а чини ми се и да јесмо лидери у овом тренутку и по броју вакцинисаних и по броју тестираних. Наши лекари се боре лавовски да што више живота сачувају.

У овом тренутку је 176 припадника БИА у реду за вакцинисање, а наравно долазиће још и сутра настављамо. Само масовна имунизација читавог становништва може да нам помогне да победимо пандемију.

 

Фотографије